THINK GREEN met het nieuwe TWIST&TANGO

THINK GREEN met het nieuwe TWIST&TANGO

Wie al eens een verhaal heeft gevolgd over duurzaamheid in de mode-industrie, heeft al lang in de gaten dat het niet evident is om met een kledingproductie op sociaal én ecologisch vlak punten te scoren. Het éne na het andere merk valt door de mand omtrent arbeidsomstandigheden en vervuiling.

Stilaan voelen we echter dat er in deze industrie iets aan het veranderen is. Klanten worden kritischer, stellen meer vragen over de afkomst van hun garderobe en laten zich niet meer snel iets wijs maken. De grote merken spelen hier handig op in met kleine collecties in bio-katoen, en da’s allemaal prima. Maar het zijn de kleinere merken die het straffe voorbeeld geven. TWIST&TANGO maakt niet enkel loze beloftes, maar komt ze ook na. En ze hebben de labels die het bewijzen!

Het BSCI label krijgen ze bijvoorbeeld voor het engagement naar hun leveranciers toe. Arbeiders hebben zo o.a. het recht op een vakbond, een eerlijk loon, een veilige werkomgeving en werkbare werkuren. Sinds 2015 produceert TWIST&TANGO een duurzame lijn, die ondertussen maar liefst uit 43% gerecycleerd materiaal bestaat! Mooie t-shirts uit duurzaam tencel, grafische blouses uit gerecycleerd polyester, op de jaren ’90 geïnspireerde jeans uit organisch denim en coole sweaters uit organisch katoen.

TWIST&TANGO bewijst dat eerlijke mode geen geitenwollensokken-imago hoeft te hebben. Wil jij wel wat duurzame stuks in je garderobe? Anderen warm maken om hetzelfde te doen? Bijdragen aan een eerlijkere modewereld was nog nooit zo leuk!

 

Op de foto: blouse nadine print 100% gerecycleerd polyester 99€ – kate t-shirt rood 70% tengel en 30% katoen 59€ – margot sweater nude 100% organisch katoen 119,95€ – veronica blouse wit 100% organisch katoen 89€