Nathalie Vleeschouwer SS16

Nathalie Vleeschouwer SS16

Kleurrijke mode voor vrouwen met passie, ontworpen in Antwerpen

Nathalie Vleeschouwer is het Belgische label van de gelijknamige ontwerpster. Frisse elegantie is de rode draad die door de collecties loopt. Nathalie weet vrouwelijkheid, sensualiteit en draagbaarheid perfect te verenigen in haar ontwerpen. Elk seizoen opnieuw wordt gezocht naar originele prints en nieuwe stoffen binnen een uitgebalanceerd kleurenpalet, waardoor de collectie een uniek karakter krijgt. Hiermee spreekt Nathalie Vleeschouwer zelfbewuste vrouwen met persoonlijkheid aan die elegant voor de dag willen komen en niet bang zijn van kleur.

De Nathalie Vleeschouwer collectie voorziet een complete look: jurken, blouses, broeken, tops, knitwear, jassen tot handschoenen toe. De silhouetten van Nathalie Vleeschouwer lenen zich tot vele gelegenheden en zijn op verschillende manieren te dragen, van casual tot feestelijk.

Bij Nathalie Vleeschouwer is pasvorm en kwaliteit erg belangrijk. Daarom worden patronen in eigen huis gemaakt en wordt alles in het atelier getest voor het in de winkel belandt. Er wordt gewerkt met kwalitatieve materialen om een steentje bij te dragen aan meer duurzame mode.

 

Een beetje geschiedenis

Op 21 jarige leeftijd ruilde Nathalie Vleeschouwer de Antwerpse Modeacademie in voor haar eigen lijn Fragile, de gekende zwangerschapscollectie. Na 22 jaar verlangde Nathalie naar een nieuw verhaal. Om het authentieke karakter van haar nieuwe creatieve kind te onderstrepen gaf Nathalie deze collectie haar eigen naam, Nathalie Vleeschouwer.

Sinds de eerste lente-en zomercollectie in 2011 is het label uitgegroeid tot een begrip in het Belgische modelandschap en heeft het een exclusief netwerk van mooie boetieks tot ver buiten de eigen landsgrenzen.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Respect voor mens, milieu en maatschappij vormen een belangrijk onderdeel van de normen en waarden bij Nathalie. Alle producten worden gemaakt zonder kinderarbeid, onder aangename werkomstandigheden en met een eerlijk loon. Omdat het creatieve, het commerciële en het administratieve team onder één dak gehuisvest zijn in Antwerpen, blijft de impact op het milieu beperkt. Ook in de rest van de productieketen wordt geprobeerd de impact op het milieu te minimaliseren. Daarom ook wordt een deel van de productie in België gehouden. Al wat buiten Europa wordt geproduceerd wordt meermaals per jaar door het eigen team gecontroleerd.

Op de foto: kleedje Kora 179€